Thursday, July 7, 2011

aku pekerja petronas

suatu masa dahulu , lepas tamat sesi pembelajaran di kolej matrikulasi perak , aku mula bertapa dekat ruma smbil menanam anggur (menganggur loh ! ) . pekerjaan mnanam anggur sesungguhnye sgt bosan dan tidak membawa ape2 faedah , lalu aku telah mngambil keputusan utk berhenti menanam anggur (menganggur) dan meng-apply kerja dimana mana kedai berdekatan dgn rumah aku .

setelah itu , aku dapat 1 panggilan talipon dr sorang wanita. dy prkenalkan diri dy  then dy cakap " esok jumpe kt petronas yer" . huiii , time tu mmg la exicted sbb ni kan first time aku mintak keja .esokkan hari tu aku pon pergi petronas jumpe dgn big boss kat situ . boss tu suro blaja jadi cashier dulu , kalau dah terel gune machine duit tu dy kata nak ambik aku keje teros . act , mule2 rasa sgt susa jd cashier tu , punya la ramai org yg dtg isi minyak skali gus . mmg aku sgt gelabah n blur ketika tu . tp da lama lama tu , aku da bole jage kaunter tu sorang2 . hehe . jadi akhirnya aku diterima bekerja kt situ . sejam dy bayar 3 hinggit , oke la tu kan .

aku diterima kerja , winkwink#




slalunye mcm ni  lah ayat customers




short duit ni mmg perkara biase kt petronas ni , aku pon penah short duit . and akibatnye gaji kene potong la . sobsobsob :(  nyesal keje petronas , asyik potong gaji jer :(


* bile kerja kt petronas ni aku dpt lihat mcm2 ragam manusia . maki , puji di hina sume tu aku da penah alami . penat tak terkata . nak duduk kejap pon x sempat . byk la pngalaman kerja kat situ . 

25 comments:

  1. bes nye dapat keje... Mb tak pernah nak keje sebb fmly tak bg. i dont know why.. huhu

    ReplyDelete
  2. hehe saya keje kat cc sejam RM3 gak..
    lebih santai la..
    tp skrg dah stop sebab bos xguna pegi hire new worker masa saya g interview kat KL! pfftttt! =="
    hahaha! :D

    ReplyDelete
  3. MB :x best pon keje , tension je lebey . hahah

    ReplyDelete
  4. shahrulizwan


    best gilaa keje cc .
    hahha , kejam btl bos awk .

    ReplyDelete
  5. keje doktor lagi mencabar. semoga berjaya! hehe =)

    ReplyDelete
  6. pengalamn berharge tu...
    jadikan sempadan... hehe

    ReplyDelete
  7. ooo..ko free hair n pkai short skirt ekk kje situ??hhaha.. =D ptronas kmpar ke?

    ReplyDelete
  8. syitah :


    hooo , mne ade lah . ishh .
    aah , kt kampar . dtg lahh

    ReplyDelete
  9. kerja perah susu lagii mencabar.. silap haribulan kena tendang dengan lembu..

    ReplyDelete
  10. huhu normal2 short2 ni .. nsb xpernah krja casher~ huu

    atwr #4 on release
    http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

    ReplyDelete
  11. en tikus :

    makkk aihh , x sanggup keje perah susu lembu tu . hehe

    ReplyDelete
  12. saiazuan :

    mmg normal . tapi kalau da slalu tu rase mcm nk hempok je mesin duit tu .

    ReplyDelete
  13. pengalaman kan cikgu yang terbaik :D

    ReplyDelete
  14. gua tertidur :


    cikgu , fuhh hebat :)

    ReplyDelete
  15. hamzah :


    tu yg terbaekk . hahaha

    ReplyDelete
  16. kay :

    mmg mnakutkan . ishh .
    gaji kene potong tu yg plg sedih :'(

    ReplyDelete
  17. naseb baik lah lil afta sPm keje jadi exam assist. dekat UIA. heehehe. so tak penah lagi la alami short duit. hehee

    ReplyDelete
  18. penah keje kat 7e, ada penah skali tu shoort duit. dah neves dah, rupa2nye salah kire..silly me..hehe

    ReplyDelete
  19. pengalaman bekerja mmg terbaik la..hee~

    ReplyDelete