Sunday, August 7, 2011

etika di bazaar ramadhan .

assalamualaikum , hai sume :) 

selamat mnyambut bulan ramadhan yerr . wah , da seminggu kite puase kan , tapi aku rase mcm da 3 minggu jer , hihi . mne tak nye, jalan g mane mane je mesti ade lagu raya yg berkumandang . then , stock baju baju raya yg cantik dah start jual kat bundle . kuih , lemang, ketupat bagai sume dah ade kat bazaar kan . feel nak raya makin hari makin kuat . okay , back to main topic pasal etika di bzaar .

1 . kat bazaar mmg ramai orang , so pandai pandai la beratur wehh kalau nk beli mknn . aritu aku g kat tempat jual nasik lemak , punye lah ramai org yg beli . then bile giliran aku nk beli , ade lak seorang yg sengal potong barisan aku . nasib baek tahap kesabaran aku tinggi . phhfftttt



kan nampak molek kalau beratur macam ni . haha



2. jage adab

kat bazaar pon bole jd pot tempat dating ehh ? pelik aku ==" lagipon x manis orang tgk .


3. jgn memboros  :) ramai yg aku pasan kalau g bazaar tu balik mesti smpai 5 ,6 plasik beg mknn dlm tu .



haa , marilah kite contohi pakcik tu . x pyh nk boros sgt beli kt bazaar tu .  






terima kasih membace , nah duit raya dari aku .



34 comments:

  1. selamat berpuasa.

    lama tak singgah sini.

    ReplyDelete
  2. ailebiyu tu tree por pai sit seben .. lalala..

    ReplyDelete
  3. bibi itu sampul bukan duit raya.
    -..-

    ReplyDelete
  4. wan : slamat brpuase abg pilot!

    ReplyDelete
  5. fadil : errrr , apakah sume ini ? hahahha

    ReplyDelete
  6. yg deting meting tu mmg mintak kne simbah ngan kari je kan.

    ReplyDelete
  7. pating : dlm smput ade duit . hihihi

    ReplyDelete
  8. cik saloma : hahah , rugi simbah ngn kari . baling dgn kerusi je senang .

    ReplyDelete
  9. bibieww sampul tu dalam plastik lagi. r u syuer ada duett? tabaek oh tipu2 bolan posa.

    igt nak ajak tgk muvi tapi bolan posa kang kena tngkap makan popcorn. ekeke.

    ReplyDelete
  10. pating : hahahha .ye , dalam sampul ade plastik , dlm plastik tu ade duit . hahah . movie ? jomjom , tp skg mcm bz laa . tgk dlu tau . tiket free still ade lg .

    ReplyDelete
  11. YA,BETUL-BETUL BETUL. :D

    tak boleh boros-boros.hehe

    hari tu my roommate usha2 'something' berendam *saya sangat noob,tak tahu nama makanan* pastu saya menggalakkan dia beli,kononnya saya nak testing jugak.last2 saya tak makan pun.HAHA

    ReplyDelete
  12. HAHA, cibai jek yg romen2 bagai tu :D wey, bak sini duet raya, ko tokey petronas kankan:D

    laptop baru bolehh lahh skype mehh :D awwawwwawww ==" :D

    ReplyDelete
  13. betul tu x elok beromen kat bazaar.. semlm aku g bzr de laki ni cuit punggung awek die.. haishhh.. x senonoh..

    ReplyDelete
  14. garang betul abang tu marah couple tu romen2..hahaha anyways, nice entry!

    p/s:Salam Ramadhan cik bibi :D

    ReplyDelete
  15. hana : hahahhaha . berendam ? ape ke bende tu ?

    ReplyDelete
  16. rara : ngekk , tokey petronas tu haji bakhil ! skype . moh le kite :)

    ReplyDelete
  17. HS : tu la , pelik aku ngn dorang tu .

    ReplyDelete
  18. shurazirah : abg tu mmg garang , hahahha

    slamat pamadhan juge :)

    ReplyDelete
  19. susah nak jumpa orang beretika di bazar kan, tak silap aku lah,


    aku sorang je yang ok..AHHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  20. tringat time brsesak2 nk bli juadah brbuka time kt poli dlu :)

    ReplyDelete
  21. hanif : hahaha , bagus la kau . mmg susa nk jumpe org mcm ko ni .

    ReplyDelete
  22. saiazuan : huhu . kenangan tu kan.

    ReplyDelete
  23. stuju ngan sume point!
    esp yg jaga adab tu.
    ni kt bazar yg rmi2 org tula sibuk nk peluk2. adeh. rimas mata aku.

    ReplyDelete
  24. ok..
    nnti kay jage adab k..
    lagi yg kene beratur tue

    ReplyDelete
  25. kalau beratur panjang macam tu..macam tak sempat nak berbuka kat rumah je...hee~

    ReplyDelete
  26. suraya : hihih , org laen sebok2 beli barang dorg men pelok2 lak . iskkk

    ReplyDelete
  27. kay : baguus , haipp jgn potong barisan org tau lg !

    ReplyDelete
  28. ezad : hahah , bukak pose kt bazaar pon bole .

    ReplyDelete
  29. yang dating kat bazaar tu xleh blah. HAHAA.

    ReplyDelete
  30. wah dah macam wordless wednesday..
    nice emtry..

    klu bab2 ngorat penjual kat bazar takda..hehehhe

    ReplyDelete
  31. saya mngamalkn ketiga-tiga etika yg dsebutkn. so. dapat duit raya ek? $$$$

    ReplyDelete
  32. mmg pns hati kalo kte bratur bkn men lme tbe2 org potong!mmg hot.tgk plak die wt muke xbsalah.marah beb!!

    ReplyDelete
  33. berator2....
    heehe
    tq2 dpt duit raya...

    ReplyDelete