Friday, September 9, 2011

terima kasih celcom menyusahkan hidup aku :(




Dengan bangganye aku nk umumkan bahawasanya aku kene tipu , sekian . hik3 . aritu aku g bazaar , dgn slambenye ade sorang kakak berbaju celcom ni menyapa aku . meh bace dialog kt bawah nih .

kakak celcom bangang : hai dik , adik nak simkad free tak ?


aku : x pe la kak , saya pakai maxis jer . 

kakak celcom bangang : eh , x pe la .akk nak bagi free ni .  rugi tau kalau adik x ambik . lagipon registration free je dik , adik just kene bg ic je , nti akk daftar kan . adik tros bole gune simkad ni , ade free call sume then adik just kene topup je .


aku : yela kak . *dalam hati -benda dah free buat ape nk tolak ehh* . aku pon bg la ic aku for registration tu .

kakak celcom : terima kasih yer dik , nah akk bagi 3 simkad khas tok adek sorang je .


aku : ehh , thank you so much kakak . 


balik je ruma aku teros bukak simkad tu and try ,tp x bole gune lagi sbb kat phone tu tulis belom register lagi . so , aku pon anggap akak tu belom dftar dlm system celcom tu lagi .  dah dekat sebulan , aku try simkad tu tapi still x register lagi . dari situ aku dah mule rase musykil . huhuhuh

baru baru ni , abang posman hengsem dtg ruma bagi surat . ade tiga surat and sume surat tu atas name aku dr celcom . smbil rase cuak aku pon bukak surat tu . haaa , ambik ko ! surat2 tu bill postpaid celcome yg aku dpt simkad free tu . gilaa la . dari situ aku dapat tau yg aku ditipu and ade orang curi gune account celcom aku . time tu aku cume terbayang bayang muke kakak celcom yg bangang tu . dy cakap tu simkad prepaid tp postpaid yg dy bagi aku . grrrrr

cpt2 aku call celcom center n block tiga no tu . pastu aku g celcom cntr kt ipoh tok dptkan procedure ape yg perlu aku buat . byk kot procedure dy .. kne report polis la , angkat sumpah mahkamah laa . ahhh! tension . salah aku jugak , sape suro pandai2 bagi no ic kt orang . skg ni mane ade bende free , masuk public toilet pon kene bayar 30sen . hmmm , dugaan tol - -"


laen kali jgn muda percaya kat org yer . lebeh2 lagi pasal bende2 free ni . pesanan ikhlas dari : nina

12 comments:

  1. belajar dari pengalaman..pengalaman mendewasakan kita..

    ReplyDelete
  2. hmmm....

    sy pon penah kene tipu smpai bribu...

    tp xpe la...

    seb bek awk cpt..:_)

    ReplyDelete
  3. huH! gila ah.. jahat betul. orang berani tipu sampai cam tu kan. hati2 lepas ni.

    ReplyDelete
  4. mr baiz : hmm , da insaf da ni :(

    ReplyDelete
  5. zulhilmi : makkaihh . byknye seribu . sabar je la

    ReplyDelete
  6. ayuni : okayy . hmm , tu la . x expect langsong yg kakak tu kaki tipu org . muke baik je .

    ReplyDelete
  7. paris hilton : hihi , baiklah . kali ni akn lebey brhati2 :)

    ReplyDelete
  8. tu org2 yg tak btol je...

    org jujur mcm sy xbuat mcm tu...

    btol..

    pcaya la..

    ;p

    ReplyDelete
  9. zulhilmi , baikla , sy percya ! hakhak

    ReplyDelete
  10. macam mana nak buat yer klau kna macm ni????saya ada pergi ke celcom center nak cancel celcom postpaid ni la...tp dia ckap nama takda dlm sistem lg...just tunggu surat sampai rumah...what the???or should i just block my number before they started to charge me???

    ReplyDelete
    Replies
    1. name x de dlm sistem lg ? so kne slalu mintak update kat celcome bile name da ade dlm sistem then teros mintak celcome block cpt2 . sbb bila bil sampai ruma , nak tak nak kene bayar . kalau nak bayar g buat report kat polis . so drpd leceh nk jumpe polis bagai , better suruh celcome block that number .

      Delete